Prajitura de iarna

de krinakrina in Prajituri, 26 Dec 2011 | 6454 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de facut si foarte gustoasa, cat timp va sta in cuptor va umple casa cu aroma de scortisoara si va aduce cel putin un ren la usa voastra...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 350 gr zahar
  • 350 ml ulei
  • 5 oua
  • 150 gr nuca
  • 600 gr morcov
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 ligurita esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de iarna:

Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf.

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat.

Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de lamaie). Se amesteca bine.

In final se adauga faina, scortisoara si praful de sare. Se amesteca bine.

Se pune hartie de copt intr-un vas mare (compozitia are cam 2,5 litri in acest moment), fara sa o ungem cu nimic. Se toarna compozitia in vas.

Se pune in cuptorul preincalzit, se coace la foc mediu (180-190 grade) timp de 40 de minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu se mai prinde coca, este gata.

Se lasa inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi se scoate si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar farin la servire. Continutul trebuie sa fie umed, nu va speriati ca este nefacuta, caci asa trebuie sa fie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

krinakrina 1

29.12.2011, 19:10

La multi ani! Un An nou mai bun si mai bogat in retete reusite!

Lau 1

06.01.2012, 15:59

bun venit

danakarin 1

06.01.2012, 16:14

bine ai venit ! Iti doresc un an cu multe succese si sa te simti bine printre bucatarasi !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov (de post)